Najvažnije putovanje na koje možete poći je unutarnje putovanje. To je putovanje prema istini o tome tko vi stvarno jeste. To je mjesto iznad svakodnevne svjesnosti, gdje počinje duhovno

Meditacija

Meditacija

osnaženje. Duhovnost vam daje snagu da odlučite misliti kreativno umjesto da mislite automatski, da izaberete odgovor umjesto reakcije, te mir, ljubav i sklad umjesto stresa, sukoba i kaosa.
Meditacija vas osposobljava da krenete na to posebno putovanje. Raja Yoga meditacija daje vam jasno duhovno razumijevanje sebe, pomaže vam ponovno otkriti i koristiti pozitivne kvalitete koje su već latentno prisutne u vama, osposobljava vas da razvijete snagu karaktera i kreirate novestavove i odgovore životu.
S ovom se meditacijom započinjete prisjećati stvari o sebi koje ste nekoć znali, ali ste ih davno zaboravili. Počinjete uživati u trenucima tišine i razdobljima introspekcije i uviđanja.
Meditacija vam također pomaže da se odvojite od navika negativnog razmišljanja, osjećanja i reagiranja. Ona rezultira svjesnim, pozitivnim oslobađanjem energije koja poboljšava kvalitetu vašeg stava, radnji i odnosa.
Proces se sastoji od ulaska u unutarnji svijet, odvajanja od loših navika i povezivanja s unutarnjim duhovnim izvorima te, nakon toga, ponovnog spajanja s izvanjskim životom, i tako vas trajno osnažuje.
Meditacija se poučava kao metoda buđenja samosvijesti koja vodi u samoostvarenje. Ona  umiruje um i osnažuje intelekt kako bi se postigao uvid i razumijevanje duhovnih zakona i principa koji održavaju sklad i mogu donijeti prirodnu obnovu na svim razinama života na Zemlji.