Što znači biti svoj?

Prihvati sebe
Ti si ono što si sada! Ti si rezultat svakog svog trenutka u životu sve do sada. Ne možeš promjeniti prošlost, no prihvati prošlost, prihvati sebe onakvog kakav jesi. Ništa se ne može promjeniti nabolje dok god ne prihvatiš sebe.
Spoznaj sebe
Uzmi malo vremena kako bi spoznao sebe – svoje istinsko sepstvo, ne sebe kakvim te drugi vide, ili kakvim te svijet želi vidjeti. Kultiviraj samosvijesnost. Otkrij etikete koje si po navici, lijepio po sebi – i potom, jednu po jednu, skidaj ih sa sebe – one nisu ono što jesi.
Dokaži sebe
Započni stvarati naviku samodokazivanja. To će ti pomoći da se oslobodiš stare navike  i potrebe da dobivaš odobravanje i potvrđivanje  od drugih.
Osnaži se
Prestani okrivljavati i prigovarati. To će samo umanjivati tvoju energiju. Zatvori sve izvore iz kojih istječe tvoja energija  i ne dopusti da  ti energija iscuri.
Poboljšaj sebe
Vrijeme je da započneš ponovo učiti, učiti o tome kako se promjeniti i razviti. Kako otkriti svoje unutarnje kvalitete i skrivene kapacitete. Kreći se svojom vlastitom rutom. Nema žurbe.
Smiri sebe
Najvažnije je u tvom dnevnom rasporedu, doživjeti trenutke mira. Uzmi si malo vremena i centriraj se, relaksiraj i pronađi mir koji je uvijek unutar tebe. Taj je mir osvježavajuć, osnažujuć i suštinski za tvoju kreativnost.

Jednom riječju biti svoj znači da je BITI puno važnije od ČINITI. Ako izgubiš sebe u konstantnim radnjama, nikada nećeš kreirati  sebe onakvog kakvog želiš biti. To započinje veoma jednostavno, naprosto budi ono što jesi, nemoj nastojati biti itko drugi, ili biti onakav kakvim te drugi žele….

 
Nadam se da vam je ovih nekoliko rečenica pomoglo osvjetliti sliku o sebi, puno dublje nego što ste do sad vjerovali…

Povezani članci

Kada tolerirati, a kada se suočiti? Svatko od nas je blagoslovljen snagom toleriranja različitih ponašanja do iste mjere do koje imamo snagu suočiti se s njima. Kada dođe do sudara v...
Uzimati ispravnu podrsku Kaže se da je znanje moć. Na duhovnom putovanju, to postaje očito kada se netko suoči s preprekama dok napreduje. Oni koji nisu upoznati s vjeroj...
Sretni blagdani U svijetu u kojem je sve više i više podjela, vrijeme je da prigrlimo sve duše i da postanemo jedno. Tokom ovih posebnih dana kad se sast...
Uzimati ispravnu podršku Kaže se da je znanje moć. Na duhovnom putovanju, to postaje očito kada se netko suoči s preprekama dok napreduje. Oni koji nisu upoznati s vjerojatn...

Vaš komentar