Ponovo zaglavljeni?

Opet ste se zaglavili!?  Koliko ste  puta ‘osjećali’ da ste zaglavili u životu?  Koliko puta ste se odvezali? Kako ste to uradili?  Sjećate li se?

 

Prije svega, da li ste zaista zaglavili, ili je stvarno vrijeme za slavlje?  Možda ste upravo postigli jedan od svojih ciljeva?  Ponekad, nakon postizanja cilja, možemo doživjeti efekat „visoravni“.  Čudno je ne ulagati napore više i mi taj osećaj tumačimo kao „zaglavljenost“.  Umesto toga, proslavite svoj uspjeh.  Zaslužili ste.

 

Drugo, da li ste stvarno zaglavili, ili je vrijeme za nešto novo?  Je li vaš dnevni posao (ili bilo šta u vezi s tim) za vas postao druga priroda?  Je li taj osjećaj ‘zaglavljenosti’ zapravo želja za novinom?  Novina unosi svježinu, rast i čudo u naše živote.  Kako možete unijeti novinu u svoj život?  To ne mora biti nešto veliko i dramatično, moglo bi biti jednostavno poput pridruživanja novom tečaju slikanja, vježbanja, pjevanja ili meditacije.

 

Treće,  zaista biti zaglavljen.  Čini vam se da ne stižete nigdje, a kao da svaki korak naprijed prati tri nazad.  Dva glavna uzroka za to su što se odupiremo ili izbjegavamo nešto; i drugo, što nam djeluje ograničavajuće nesvjesno vjerovanje.

 

Dobro pitanje za početak je: „Odupirem li se, ili nešto izbjegavam?“  Kada se ne osjećamo dovoljno podržani ili dovoljno jaki da se suočimo sa nekim, možemo se nesvjesno sabotirati kako bismo se zaštitili, ili se riješili nečeg manjeg kako bismo izbjegli da se suočimo sa nečim.  Moglo bi biti, na primjer, da imamo fobiju od dizala i da nas to sprečava da idemo na posao iz snova, s obzirom da je kancelarija kompanije na 23. spratu.  Ovdje, što je na putu je put sam.  S druge strane je naš posao iz snova, lakoća, protok i sloboda.  Moramo biti hrabri, a u redu je i tražiti pomoć ili podršku preko druge strane, ako je potrebno.

 

Ako se ne opiremo ili nešto ne izbjegnemo, možda nas spotiče nesvjesno ‘lažno’ vjerovanje o sebi, drugima ili situaciji.  Stvar je u tome što mi nesvjesno djelujemo da bismo dokazali da su naša uvjerenja ispravna, čak i ako to znači samosabotaža.  Postajući svjesni tih uvjerenja možemo ih osporiti, a zatim stvoriti nova podržanija, zasnovana na istini.  Ako više razmišljamo, vodimo dnevnik, postavljamo pitanja što možemo naučiti iz stvari koje su krenule po zlu i meditiramo, to su sve korisne prakse u otkrivanju naših nesvjesnih uvjerenja kako bismo ih mogli promijeniti.

 

Dakle, slijedeći put kada budete zaglavili pozovite vaše 4 supermoći.  Odvojite malo “ja” vremena i Povucite se (supersnaga 1).  Usporite svoje misli, privucite Višu Silu i Razlučite (supersnaga 2) kako se osjećate.  Zapitajte se:  Zašto se tako osjećam?  Zavirite dublje i zapitajte se:  Šta mislim da me to tjera da se osjećam ovako?  Zatim Odlučite (supersnaga 3) o jednoj zaista moćnoj misli koja će se održati i Spakirati (supersnaga 4) sve druge podržavajuće misli koje imate i pustite one uzaludne i štetne.

 

https://www.innerspace.org.uk/stuck-again/

Povezani članci

Perspektiva opraštanja "Dok sam izlazio prema vratima koja bi vodila u moju slobodu, znao sam da ako ne ostavim svoju gorčinu i mržnju iza sebe, još uvijek bih bio u zatvoru...
Šta je bezuslovna ljubav? Bezuslovna ljubav je prihvaćanje.  Ona prihvaća i može da prigrli sebe i druge.  Ona zna da nitko nije savršen sada i da svi imamo bol koju trebam...
Promjeni svoju sudbinu Da li možemo promjeniti išta u svojim životima? Da li možemo promjeniti svoju sudbinu?   Da. Po stepenima. Kako je to moguće? To je pit...
Da li živite u stanju nezavisnosti?  Od momenta našeg rođenja pa sve do smrti, uzimamo podršku od jedne ili druge stvari. Ustvari, naviknuti smo da se „oslanjamo“ na stvari ili ljude. Al...

Vaš komentar