Misija i svrha našeg života

U našem životu stvari često ne idu onako kako bi  željeli, ili kako smo planirali. Ali život je poput velike zagonetke, slagalice.., I kako  živimo taj život u dnevnim okolnostima,  jedino smo tako  sposobni vidjeti jedan dio svega…no ne i cijelu slagalicu

Misija je naša sudbina. To je nešto što nam neki mogu pogoditi gledajući u naš dlan. To je ta zvijezdana konstelacija kojom smo određeni danom I satom rođenja u ovom fizičkom svijetu.

No, kao što vidimo mi kao bića manifestiramo nešto  u životu – poput djelića u velikoj životnoj  slagalici. Naša je misija nešto što je već zapisano, određeno i to je nešto što je iznad bilo kakve čovjekove interpretacije.
Primjerice, Bill Gates je multimilijunaš. Mislimo li da je njegova misija života ‘zaraditi novce’? To je veoma naivno razumjevanje njegove misije života.  Svatko od nas može imati određeno mišljenje, određeni stav ili interpretacije oko toga, ali nitko od nas nije sposoban znati u kakvom je odnosu njegova misija života sa drugim bićima i kako to sve utječe na nešto veće što se događa. Poput domino efekta.

Otkrivamo svoju misiju života u procesu samog življenja

S druge strane termin ‘svrha života’ su izmislili  veliki mislioci I filozofi   u povijesti. No, zapravo nema  ‘svrhe života’ ako  ne postoji nešto poput ‘pomagati ljudima’ ‘pomagati Bogu’, ‘pomoći sebi’ ‘ učiti’ itd. Dokle god koristimo samo lijepe riječi kako bismo opisali svrhu, većini ljudi će se dopasti ta ideja svrhe I prihvaćat će to, ali bez razumjevanja što to zapravo znači, što stoji iza smisla ‘svrhe života’… Ti su izrazi nešto što nadilazi tu fasadu ‘lijepih riječi I opisa’ I traži istinsko prihvaćanje, odnosno razumjevanje.

Mi stvaramo svrhu svog života i vjerujemo da je ta svrha  ‘razlogom’ našeg postojanja.  Čak vjerujemo da je taj ‘razlog’ našeg postojanja (svrha života) način na koji se sam život i odvija.

Međutim,  kad uvidimo das mo mi zapravo dio cjelokupne TOTALNOSTI, te velike slagalice, tada nam spoznaja sebe biva jako, jako važna.  Zašto?
.
Jer će nam to donijeti radost u životu. Jednom riječju – užitak života.

Priča o broju 666 koji je mislio da je velika faca

Ajmo reći da jedan dio te slagalice, nazovimo ga broj 666, misli da on ima svrhu života.  I on će nastojati postići nešto u životu ili ostvariti tu svrhu života, ne uvidjevši da je njegova sudbina zapravo određena tako da se uklopi  u slagalicu zajedno sa brojem 667 i brojem 665 i drugima… naprosto da bi postao JEDNO. I zato jer broj 666 ne uviđa svoju misiju života  on će patiti kad se njegova očekivanja u životu neće ostvarivati.

Misija i svrha naseg zivota No ako broj 666 pak gleda na sebe  kao na formu, dok uživa u ovim posebnim  dimenzijama života I gleda da se ukolopi u to ‘zajedničko dobro’ , tada će sam život učiniti ostatak – tj.  donijeti magično u njegov život I druge djelove (slagalice)….jer svi se ti djelovi u nekom trenutku vremena, savršeno uklapaju jedan u drugog… To je ono što zovemo ‘BOŽJA VOLJA’ ili ‘životne nepredvidive okolnosti’..

Jer svrha je nešto o čemu razmišljamo kad ne uviđamo da zapravo misija stoji ispod toga. Stoga, radost ne može biti ‘svrha života’ To je lijepa misao..
Radost je uživanje u sadašnjosti  dok gledamo svoju misiju života koja leži ispod svega toga. Poput ‘odvojenog promatrača’

Ja ne činim ništa, uistinu ja se samo otvaram i uživam u onome što je SADA, tako da dopuštam da se nove stvari same dogode.  To je to… vjerujemo inteligenciji života samog.

Naravno, neće svi biti zadovoljni sa ovime.  Neki će željeti  promjeniti i oblikovati život u odnosu na ono što oni žele. I možemo toj bolesti ega dati lijep okvir – biti gospodar svog života…

Međutim, važno je spoznati da vi niste odvojeni od  TOTALNOSTI..
Vi kao odvojenost od ostatka – je naprosto iluzija  jednako kao i svjesnot Ja.
Kroz naše misli smo stvorili takvu lažnu osobnost –  predali smo se  egu i udahnuli mu život.

No, bro j666 ne može živjeti odvojeno od velike slagalice, jer bez nje bro j666 nije ništa!

I kad taj ego svjesnosti  ode, tada broj 666 nije samo broj666 već on postaje sama cijela velika slagalica jer tada on kao ONO  (it) postaje istinski nešto.