Kurs pozitivnog mišljenja sa Carole Glover

Kurs pozitivnog misljenja sa Carole Glover

“Vi ste ono što mislite!”

Ova jednostavna, ali istinita tvrdnja ukazuje da ono šta govorimo, radimo, i ono šta osjećamo – ima svoje porijeklo u našem umu.

Energija ljudskog uma je jedan od najvećih, ali anajmanje shvaćenih izvora energije u svemiru. Kada shvatimo i iskoristiti tu energiju, imamo ključeve sreće i zadovoljstva, kao i mogućnost poboljšanje naših odnosa i životnih okolnosti u kojima se nalazimo.

Pozitivno mišljenje: Učinite vaš um vašim najboljim prijateljem

Način na koji mislim o sebi i kako koristim svoj um trenutno utiče na moj odnos i sa sobom i drugima. Povjerenje, ljubav, poštovanje, razumijevanje i dobra komunikacija su karakteristike svakog dobrog odnosa. Jesam li ja sebi dobar prijatelj?
Misli su poput sjemena. Misli sreće i ljubavi daju lijepe cvjetove i ukusno voće. Ali misli mogu biti zlobne i depresivne. Takve misli daju bol trnja ili otrove korova. Možemo ovladati našim životom uzgajajući one “plodove” koji su zdravi, lijepi i hranjivi, i koji nam daju najviše sreće i zadovoljstva.

Kurs Pozitivno mišljenje – Cilj

Cilj kursa “Pozitivno mišljenje” je pružiti razumijevanje prirode misli te metode kako ostati pozitivan kod kuće, na poslu i u odnosima s drugima. Također, kroz pozitivno razmišljanje će te biti u mogućnosti da:

  • Razumijete energiju i prirodu misli
  • Razvijete samopouzdanje,
  • Kreirate vlastitu stvarnost,
  • Učinite svakodnevni život pozitivnim iskustvom.

Kurs će biti održan u 4 susreta, svakog utorka od 18.00-20.00 sati.  Kurs počinje u utorak, 21. septembra.

Mjesto održvanja je:
Centar za  osobni razvoj, Sarajevo,
Kalmija Baruha 1, zgrada “DVOR”,
zvono “Brahma Kumaris”.

Kurs je besplatan!

Carole GloverPredavačica Carol Glover (Engleska) se već 18 godina bavi duhovnošću, poučavajući meditaciju, pozitivno mišljenje i programe samoosnaženja. Prije umirovljenja bavila se slikarstvom i predavala na Nottingham i Trent univerzitetu. Tokom nedavnog rata boravila je u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji s inicijativom „Kroz srce do mira“. Njena posebnost je razumijevanje značenja duhovnosti u svjetlu znanosti.

Prijave su obavezne:
Online rezervacija: kliknite ovdje
email: osobnirazvojbih@gmail.com
sms-om na 062/109-087

Povezani članci

Besplatno online predavanje “Nova percepcija... Pozivamo Vas na besplatno online predavanje “Nova percepcija, novi život”, koje će se održati u srijedu, 01.02.2023., od 18:30 do 19:45.  Kakva nam ...
Početni i napredni kurs meditacije sa Marinom Čavi... Pozivamo Vas na besplatni početni i napredni online kurs meditacije, sa Marinom Čavić i Dr. Dušicom Novaković.   Početni kurs će se o...
“Povratak svoje moći kroz traumu”, predavanje sa A... Pozivamo Vas na besplatno online predavanje “Povratak svoje moći kroz traumu”, koje će se održati  25.10.2022. od 18:00 do 19:15. Traumatični životn...
Besplatan početni i napredni online kurs meditacij... Pozivamo Vas na besplatni početni i napredni online kurs meditacije, sa Marinom Čavić i Dr. Dušicom Novaković.  Osnovni kurs će se održavati 04. i 05...